6. november 2024 19:00
7330 Brande, Fasterholtvej 36
I stuehuset eller huggehuset ved Naturcentret alt efter antal
Foto: Niels Christian Laursen
Årsmøde med efterfølgende foredrag af Jens-André Herbener om hvordan vi får et grønt paradigmeskifte

Han giver en introduktion til biodiversitetskrisen og klimakrisen og opridser de vigtigste årsager til dem. Herefter introducere han en drejebog for at løse kriserne og få et grønt paradigmeskifte

6. november 2024 19:00 - 22:00

19.00-19.30 Bestyrelsesvalg og årsberetning

19.30-21 Foredrag Grønt paradigmeskifte

Jens-André P. Herbener giver en introduktion til biodiversitetskrisen og klimakrisen og opridser de vigtigste årsager til dem. Dernæst fremlægger han en 9-punkts drejebog til, hvordan vi løser kriserne, så både mennesket og Jordens millioner af andre arter kan overleve og trives. Omdrejningspunktet er et grønt paradigmeskifte, der er karakteriseret af to centrale forhold: Vi skal afsætte 50 procent af planetens land og hav til vild natur, og vi skal formindske og transformere menneskenes egne samfund.

Jens-André P. Herbener er cand.mag., mag.art. Han har skrevet fast om religion, klima og natur i Politiken og har været ansat ved Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitet og senest en årrække ved Syddansk Universitet. Han er forfatter af en række bøger, senest Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden (2022) og Modvækst: Nødvendigheden af et paradigmeskifte (2024).

21-21.30 Aftenskaffe

DN Ikast-Brande