Mandag den 22. maj er en oplagt dag at tage din smartphone med ud i naturen. I anledning af Den Internationale Biodiversitetsdag er der nemlig tilføjet en ny art i NaturTjek-app'en - humlebierne.

I dag bruger over 35.000 danskere app'en NaturTjek til at registrere blandt andet spætter og citronsommerfugle til gavn for forskning i den biologiske mangfoldighed. Men på mandag er der dog en ekstra gevinst ved at naturtjekke, fordi vinen Sunrise donerer 1 krone for hvert naturtjek i app'en.

- Pengene går til foreningen Plan Bi, der arbejder målrettet for at skabe bedre forhold for vilde bier i Danmark. De vilde bier er i alvorlig tilbagegang over hele verden, og Danmark er ingen undtagelse, siger Simon Leed Krøs, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Win-win for naturen

Det er win-win for naturen, når vinen Sunrise donerer penge til arbejdet for at bevare de vilde bier i Danmark.

- Som vinproducent har vi et ansvar over for naturen. Derfor gør vi meget ud af at hjælpe med at bevare og styrke naturen i Chile, hvor vi producerer vores vine. Derudover vil vi gerne sætte et positivt aftryk i Danmark, hvor vi forhandler vinen, siger Allan Rasmussen, der er landedirektør i Concha y Toro, vinproducenten bag Sunrise.

Sunrise donerer 1 kr. pr. naturtjek, uanset hvilken art eller levested, du tjekker ind.

Læs mere: Ny aftale sætter biodiversitet på flaske

  • Mandag den 22. maj er International Biodiversitetsdag, og FN opfordrer verdens lande til at kaste et ekstra skarpt blik på den biologiske mangfoldighed.
  • I dagens anledning kan du tjekke vilde bier med din smartphone og app'en NaturTjek.
  • For hvert naturtjek i app'en donerer Sunrise 1 kr. til PLAN Bi - en forening, der arbejder for bedre leveforhold for vilde bier i Danmark.
  • Sunrise er Danmarks bedst sælgende vin fra Chile. Udover støtten til NaturTjek støtter Sunrise et 300.000 ha stort naturområde i Chile, nationalparken Karukina.
  • Vilde bier er i hastig tilbagegang over hele kloden, og det er dårligt nyt, da bierne er vigtige bestøvere og essentielle for vores produktion af fødevarer.
alt
Sanne Liv Lembrecht Buggeskov
Teamleder og Digital Forretningsansvarlig