Om Fælleshaverne

Fælleshaverne er vokset ud af Aarstiderne A/S, og trækker på en mangeårig erfaring med økologiske og regenerative principper. Ambitionen er at genskabe det nære forhold til naturen for så mange mennesker som muligt, og skabe mulighed for mere lokaldyrkning og selvforsyning.

Fælleshaverne tilbyder både fysiske havefællesskaber med fællesdyrkning samt digitalt distribuerede køkkenhave-startpakker, hvor man nemt kan dyrke grøntsager hjemme i haven, på altanen eller terrassen.

Derudover arbejder Fælleshaverne med virksomheder på at udvikle og eksekvere fler-årige projekter, hvor virksomhedernes udearealer transformeres til biodiverse og carbonvenlige miljøer, til glæde for virksomhedens køkken, medarbejdere og stakeholders, samt miljøet i sin helhed

Samarbejdet mellem Fælleshaverne og Danmarks Naturfredningsforening

Fælleshaverne og Danmarks Naturfredningsforening har en fælles interesse i at bringe danskerne tættere på naturen og skabe endnu mere bevidsthed omkring dens muligheder.

Vi er både faglige og markedsmæssige samarbejdspartnere. Det vil sige, at Danmarks Naturfredningsforenings indgår i faglig sparring omkring Fælleshavernes produkter og optimering heraf, samt at vi sammen arbejder ud mod markedet for at højne kendskab til og udbredelse af hjemmedyrkning af økologiske grøntsager - i sidste ende til gavn for naturen, miljøet og klimaet – og en bedre fremtid for os alle.

Et meget konkret fokus er selvforsyning, som både sikrer, at danskerne bogstaveligt talt får endnu mere jordforbindelse og økologiske grøntsager - og som samtidigt skaber rammer for en dialog omkring de direkte og indirekte virkninger af det traditionelle, konventionelle fødevaresystem.

Resultatet af samarbejdet

Samarbejdet er til gavn for naturen og miljøet på flere områder:

  • Vi bringer naturen hjem til danskerne, inspirerer til at dyrke mere selv og skabe optimale rammer for mere selvforsyning af økologiske grøntsager.
  • Vi aktiverer den lokale natur og giver derigennem en dybere forståelse for naturen som helhed.
  • Vi kommer sammen bredt ud og formidler praktisk viden til danskerne om naturens sammenhæng, cyklus og uendeligt mange muligheder.
  • Vi er i kontinuerlig dialog om løsninger og produktudvikling.
  • Vi genererer økonomisk støtte til mere arbejde for Danmarks natur.

Fælleshaverne og Danmarks Naturfredningsforenings samarbejde er med til at understøtte tre af FN's Verdensmål for Bæredygtig Udvikling:

Mål 12: Fremme af ansvarligt forbrug og produktion.
Mål 13: Partnerskab der indebærer en klimaindsats.
Mål 17: Partnerskaber på tværs til fremme for bæredygtig udvikling.